Nuk duan të luftojnë, më shumë se 200 mijë rusë kanë hyrë në Kazakistan që nga përshkallëzimi ushtarak i Putinit

04/10/2022 16:26

Më shumë se 200,000 qytetarë rusë kanë shkuar në Kazakistan që kur Presidenti rus Vladimir Putin shpalli urdhrin e tij të pjesshëm të mobilizimit.

Shifrat i dha ministri i Brendshëm i Kazakistanit, Marat Akhmetzhanov për agjencinë shtetërore të lajmeve kazake Kazinform.

Ai tha gjithashtu se rusët kishin filluar të aplikonin për shtetësi kazake.

Rusia dhe Kazakistani janë fqinjë që ndajnë një kufi 7000 kilometra të gjatë (4,350 milje).

Top Channel