Uragani në Florida/ Dhjetëra banorë ndodhen të bllokuar në shtëpitë e tyre pa shërbim celular

29/09/2022 16:21

Banorët pranë shtegut të uraganit u urdhëruan të largoheshin nga shtëpitë e tyre në fillim të javës, por shumë Floridianë vendosën të qëndronin dhe të kërkonin strehim brenda.

Mark Pritchett, i cili jeton në qytetin e Venecias, rreth 95 km (60 milje) në jug të Tampa, e përshkroi momentin “të tmerrshëm” kur doli jashtë shtëpisë së tij ndërsa uragani po kalonte Gjirin e Meksikës.

“Shiu qëllon si gjilpëra. Rruga ime është një lumë”- tha ai .

Ekuipazhet e urgjencës kanë shfrytëzuar pemët e rrëzuara për të arritur tek njerëzit në shtëpitë e tyre të përmbytura.

Kullat celulare portative tani janë duke u vendosur në të gjithë shtetin, por miliona njerëz janë ende pa energji elektrike dhe praktikisht pa shërbim celular, të paaftë për të thirrur për ndihmë në zonat më të goditura.

Në kontenë Lee, ku shumë rrugë dhe ura janë të pakalueshme, sherifi tha se zyra e tij kishte marrë mijëra thirrje urgjente në 911.

“Ne ende nuk mund t’i qasemi shumë njerëzve që janë në nevojë.”- tha ai.

Top Channel