Nis peticioni kundër mbajtjes së shamisë në shkolla në Kosovë

14/08/2022 22:56

Në platformën online Change.org, ka nisur një peticion për ndalimin e mbajtjes së shamisë në shkollat e Kosovës.

“STOP mbajtja e shamisë nëpër shkolla dhe në Kosovë”, quhet peticioni dhe tashmë është nënshkruar nga gati 650 njerëz.

Kryeministri Albin Kurti ditë më parë tha se si prag për bartjen e shamisë e sheh moshën 16-vjeçare.

“Do ta kemi projektligjin për komunitetet fetare. Qëndrimi im është që nuk duhet të ketë ndajmë të shamisë dhe të elementeve tjera fetare në jetën e qytetarëve. Mosha 16 vjeçare është pragu”, ka thënë Kurti.

Top Channel