Osmani: Serbisë t’i dërgohet mesazh i qartë, s’do të tolerohet nxitja e dhunës në veri

03/08/2022 18:30

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani gjatë një takimi sot me ambasadorin e Gjermanisë Jorn Rohde, tha se është e rëndësishme që t’i dërgohen mesazhe të qarta Serbisë nga ndërkombëtarët, se nuk do të tolerohet retorika e saj nxitëse dhe veprimet e saj të dhunshme përmes strukturave ilegale në veri të Kosovës.

Osmani ka theksuar se në raport me zhvillimet e fundit në veri institucionet e Kosovës janë të përkushtuara të vazhdojnë koordinimin e plotë me partnerët ndërkombëtarë, ashtu siç janë koordinuar edhe deri më tani.

Sipas saj, Kosova është gjithnjë e gatshme që të ndërmarrë hapa, të cilët kontribuojnë për paqen dhe stabilitetin e vendit dhe rajonit.

Në takim u diskutua edhe për kandidaturën e Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës dhe punën e vazhdueshme në nivele të ndryshme të qeverisjes dhe diplomacisë për ta përmbyllur me sukses këtë proces.

U diskutua, po ashtu edhe rëndësia e përmbylljes sa më parë të procesit për liberalizim të vizave për qytetarët e Kosovës si dhe për organizimin e Forumit për Gratë, Paqen dhe Sigurinë.

Top Channel