Humbja e flokëve, acarimi i kokës dhe kruajtja janë disa nga problemet më të zakonshme të flokëve gjatë verës.

Djersitja e shtuar na detyron t’i lajmë flokët shpesh, është mirë të zgjedhim një shampon më të lehtë.

Lagështia e kombinuar me nxehtësinë e verës shkakton djersitje të bollshme, e cila shpesh është arsyeja kryesore për problemet e flokëve dhe rritjen e rënies së flokëve gjatë verës. Sebumi i sekretuar nga skalpi është një bazë për papastërtitë që grumbullohen në atë vend, ndaj larja e shpeshtë e flokëve është një nga ritualet më të rëndësishme të verës që duhet ta fusim në rutinën tonë, sipas Kosovapress.

Me djersë del një sasi më e madhe kripe në lëkurën e kokës, e cila ka një efekt gërryes dhe në këtë mënyrë dobëson rrënjën e flokëve. Kjo është pikërisht ajo që çon në humbjen e flokëve, kështu që larja e shpeshtë është e vetmja mundësi për një model flokësh të rregullt.

Një tjetër problem i zakonshëm i flokëve gjatë verës është aroma e pakëndshme e kokës, sepse grumbullimi i djersës në lëkurën e kokës është mjedisi perfekt për zhvillimin e infeksioneve mykotike dhe bakteriale.

Kjo është arsyeja pse larja e flokëve me shampon e duhur në intervale të rregullta mund të jetë shumë efektive në zgjidhjen e problemeve të zakonshme të verës. Megjithatë, ka disa gjëra që duhen marrë parasysh përpara se të vendosni se sa shpesh duhet të lani shampo gjatë verës.

Në varësi të asaj se sa djersitni në baza ditore dhe sa kohë kaloni në diell, mund t’ju duhet t’i lani flokët çdo ditë ose disa herë në javë.

Njerëzit që jetojnë në qytete duhet patjetër të lajnë flokët e tyre më shpesh për shkak të ndotjes më të lartë të mjedisit në krahasim me njerëzit që jetojnë në zona periferike, shkruan Keya Seth.

Nga ana tjetër, nëse e kaloni pjesën më të madhe të kohës në ambiente të mbyllura në një ambient me ajër të kondicionuar, flokët tuaj kanë më pak gjasa të ndoten.

Pra, nuk ka një rregull universal se sa shpesh duhet të lani flokët me shampon gjatë verës. Nëse zakonisht i lani flokët dy herë në javë, provoni tre herë. Vëmendje duhet t’i kushtohet edhe tharjes, flokët dhe skalpi duhet të jenë plotësisht të thata, veçanërisht nëse ka një përqindje të lartë lagështie në ajër.

Një skalp dhe flokë të pastër janë çelësi për flokë të shëndetshëm, është e rëndësishme të përdorni një shampon të butë për të mos stimuluar prodhimin ekstrem të sebumit, i cili i bën flokët të yndyrshëm.

Top Channel