Meghan Markle bëri komente thellësisht personale për fëmijët e saj pas vendimit të Gjykatës së Lartë të SHBA të ndalojnë abortet.

Dukesha e Sussex-it inkurajoi normalizimin e bisedave për abortin dhe shëndetin e grave gjatë një interviste për revistën Vogue.

Top Albania Radio shkruan se ajo foli për ndjenjën “me fat” që mund të ketë të dy fëmijët e saj, Archie dhe Lilibet, dhe duke ditur se si është të kesh një lidhje me atë që po rritet brenda trupit tënd.

40-vjeçarja, e cila zbuloi në nëntor të vitit 2020 se kishte pasur një abort, iu referua gjithashtu heshtjes dhe stigmës që rrethon trupat e grave, pavarësisht se kaq shumë që merren me kriza të shëndetit personal.

“Unë mendoj se sa me fat u ndjeva që munda të kisha të dy fëmijët e mi. E di se si është të kesh një lidhje me atë që po rritet brenda trupit tënd. Ajo që ndodh me trupin tonë është kaq thellësisht personale, e cila gjithashtu mund të çojë në heshtje dhe stigmë, edhe pse shumë prej nesh përballen me kriza të shëndetit personal. Unë e di se çfarë ndjesie është aborti, për të cilin kam folur publikisht. Sa më shumë që ne normalizojmë bisedat për gjërat që ndikojnë në jetën dhe trupin tonë, aq më shumë njerëz do të kuptojnë se sa e nevojshme është të kemi mbrojtje”, tha Meghan Markle.

Top Channel