Dita e jogës, festa e bashkimit të trupit dhe mendjes

22/06/2022 13:01

E cilësuar si festë e bashkimit të trupit dhe mendjes, Dita Ndërkombëtare e Jogës është celebruar me ushtrime në sheshet kryesore në disa shtete.

Yoga është një praktikë e lashtë fizike, mendore dhe shpirtërore që ka origjinën në Indi dhe tani praktikohet në forma të ndryshme në mbarë botën.

Në Indi, kryeministri Narendra Modi bëri ushtrimet e jogës bashkë me mijëra pjesëmarrës në Pallatin Mysore.

Në Times Square në qytetin e Nju Jorkut, të pranishmit morën pjesë në shtatë seancat e jogës që u ofruan falas për të gjithë.

Në Izrael, të apasionuarit pas jogës zgjodhën natyrën e qetë pranë detit për të arritur bashkimin e trupit dhe shpirtit që synojnë me këtë aktivitet.

Tema e festës së këtij viti është ‘Yoga për njerëzimin’.

Pas dy vitesh pandemi me rregulla të ashpra anti Covid, këtë herë, njerëzit u grumbulluan në sheshe dhe parqe, pa kufizime.

Zyrtarët indianë thonë se gjatë periudhës të vështirë si pasojë e koronavirusit, miliona njerëz zgjodhën jogën si shoqëruesen e tyre gjatë izolimit, për të qëndruar të shëndetshëm dhe për të kapërcyer stresin dhe ankthin.

Fjala ‘yoga’ rrjedh nga sanskritishtja dhe do të thotë të bashkohesh dhe simbolizon bashkimin e trupit dhe ndërgjegjes.

 

Top Channel