Presidenti i Këshillit të Evropës: Të avancohet integrimi i Ballkanit Perëndimor në BE

20/06/2022 21:05

Presidenti i Këshillit të Evropës, Charles Michel, tha sot se Ballkani Perëndimor është i rëndësishëm për BE-në dhe anasjelltas, dhe se procesi i zgjerimit duhet të rifillojë avancimi i integrimit të partnerëve nga Ballkani Perëndimor.

Në një letër që ftonte liderët evropianë në një takim më 23 dhe 24 qershor, ai tha se do të takohej me partnerët në rajon përpara një takimi zyrtar të Këshillit Evropian, njofton kabineti i Michel.

“Ne do të takohemi me liderët e Ballkanit Perëndimor të enjten, më 23 qershor në orën 9.30, dhe më pas do të vazhdojmë me takimin tonë të Këshillit të Evropës, i cili do të fillojë në orën 15:00 me një shkëmbim tradicional të mendimeve me presidentin e Parlamenti Evropian (Robert Mecol)”, tha Michel.

Top Channel