Zyra e Komisionerit të Lartë të OKB-së për të Drejtat e Njeriut (OHCHR) thotë se janë vrarë 3752 civilë në Ukrainë që kur Rusia pushtoi më 24 shkurt.

Mësohet se 4062 të tjerë janë plagosur, thotë ai.

Shumica e viktimave të regjistruara civile u shkaktuan nga bombardimet, raketat dhe sulmet ajrore, shtoi ai.

OHCHR thotë se beson se shifrat e vërteta për vdekjet e civilëve në konflikt janë më të larta.

 

Top Channel