Parlamenti Evropian miratoi këtë të enjte rezolutën që kërkon embargo të menjëhershme për importet e gazit, naftën, qymyrin dhe karburantin bërthamor nga Rusia.

Kërkesa për embargo të menjëhershme të gazit ishte objekt i një amendamenti të miratuar me 413 vota pro, 93 kundër dhe 46 abstenime. I gjithë teksti kaloi me 513 vota pro, 22 të dyfishuara dhe 19 abstenime, në përgjigje të agresionit rus në Ukrainë.

Top Channel