Presidenti i SHBA Joe Biden tha se presidenti rus Vladimir Putin mendonte se mund t’i ndante aleatët e NATO-s për luftën në Ukrainës.

Gjatë vizitës në kryeqytetin polak Varshavë , ku është takuar me ministrat e qeverisë ukrainase, si dhe me presidentin e Polonisë Andrzej Duda, Biden tha se tashmë NATO është dhe do të mbetet e bashkuar.

“Unë jam i sigurt se Vladimir Putin po llogariste të ndante NATO-n, për të ndarë krahun lindor nga perëndimi, për të qenë në gjendje të ndante kombet bazuar në historitë e kaluara,” tha Biden.

“Por ai nuk ka mundur ta bëjë këtë – ne kemi qëndruar të gjithë së bashku.

Ai shtoi se historia ka treguar rëndësinë që SHBA të mos qëndrojnë mënjanë gjatë konfliktit në Evropë.

Top Channel