Fshati Rreth Kale është fshat i njësisë administrative Muhurr dhe ka rreth 200 familje.

Rreth dy javë më parë disa banorë ankoheshin për ngordhjen e shpendëve shtëpiake.

Fermeri Gazmir Mani ishte rikthyer prej një viti nga emigracioni dhe kishte vendos të merrej me mbarshtrimin e pulave të fshatit.

“Duke mbledh vezë nëpër fshat dhe me inkubator nxirrja zogjtë, para tre katër ditëve” thotë fermeri, “ra gripi i shpendëve H5N8 dhe më ka dëmtuar 580 pula edhe disa zogj, pulat i vaksinoja rregullisht fermeri hedh dyshime për cilësinë e vaksinave në treg”.

Dje ka qenë dita e fundit ku ka shkuar dhe kryeveterineri i rrethit, Bilbil Hoxha ku kanë groposur 148 pula.

“U interesuam për intervistë tek Drejtoria e Veterinarisë qarkut nuk u prononcuan sepse nuk jemi të aurorizuar thonë”, tha Gazmir Mani.

Top Channel