Të mërkurën e kaluar, një bombë ruse goditi një teatër në qytetin port të Mariupolit.

Qindra civilë, kryesisht gra dhe fëmijë, ishin brenda ndërtesës pranë bregdetit, të fshehur.

Maria Rodionova, një mësuese 27-vjeçare, kishte 10 ditë që jetonte në teatër pasi kishte ikur nga apartamenti i saj në katin e nëntë me dy qentë e saj.

Atë mëngjes ajo kishte marrë disa mbetje peshku nga një kuzhinë në fushë për të ushqyer qentë e saj, por më pas kuptoi se ata nuk kishin pirë ujë.

Kështu rreth orës 10:00, ajo lidhi qentë e saj në bagazhin e saj dhe u nis drejt hyrjes kryesore ku po krijohej një radhë për ujë.

Pastaj bomba ra. U dëgjua një zhurmë e fortë. Pastaj zhurma e xhamit të thyer. Një burrë erdhi nga pas dhe e shtyu me forcë atë në një mur, duke e mbrojtur me trupin e tij.

Shpërthimi ishte aq i fortë sa ajo ndjeu dhimbje të forta në njërin nga veshët e saj, aq intensive sa mendoi se daullja e veshit i ishte çarë. Ajo e kuptoi se nuk kishte ndodhur pasi po dëgjonte britmat e njerëzve. Britmat ishin kudo.

Top Channel