Gjykata e Tiranës të premten ka regjistruar ndryshimet statutore gjatë Kuvendit Kombëtar të thirrur nga kryetari i PD-së, Lulzim Basha, më 17 korrik 2021.

Kjo lëvizje erdhi disa ditë pasi ish-lideri i PD-së, Sali Berisha të shtunën e 11 dhjetorit mbajti Kuvendin Kombëtar me rreth 5 mijë delegatë dhe mijëra mbështetës për të shkarkuar kreun aktual, Lulzim Basha.

Por vendimi i sotëm i Gjykatës së Tiranës është vendimtar dhe përcakton se ndryshimet e miratuara nga Kuvendi i thirrur nga Lulzim Basha; do të mbeten në fuqi.

Sekretari i Çështjeve ligjore në PD, Indrit Sefa tha për mediat se Lulzim Basha është kryetari zyrtar i PD.

Ndryshimet statutore

Kuvendi i 17 korrikut solli 11 ndryshime duke përfshirë zgjerimin e kryesisë me të tjerë anëtarë dhe shtimin e numrit të sekretarëve.

Basha krijoi edhe Këshillin Koordinues të Qarkut për organizimet elektorale.

Ndryshimet e Kuvendit të Bashës kishin të bënin kryesish me zgjerimin e Kryesisë, Sekretariatit dhe shtimi të strukturës së përhershme të Këshilli Koordinues i Qarkut, që do të ketë përgjegjësi në organizimin elektoral dhe aksionet e veprimtaritë politike të partisë në nivel qarku.

Në zgjerimin e Kryesisë është përfshirë edhe Kryetari i Këshillit Kombëtar, Kryetari i Bordit Financiar, Kryetari i Komisionit Zgjedhor dhe Kryetari i Komisionit të Apelimit, Integritetit dhe Etikes.

Gjithashtu dhe Komisioni i Rithemelimit i Partisë Demokratike dërgoi në Gjykatën e Tiranës, më 15 dhjetor për regjistrim ndryshimet statutore të votuara në Kuvendin e 11 dhjetorit i thirrur nga ish-kryetari i PD-së, Sali Berisha.

Top Channel