Udhëheqësit e Francës dhe Gjermanisë po zhvillojnë një raund tjetër bisedimesh telefonike me presidentin rus, Vladimir Putin.

Ata ishin në kontakt më parë të enjten, kur presidenti, Emmanuel Macron dhe kancelari Olaf Scholz, kërkuan një armëpushim të menjëhershëm nga Rusia.

Moska ka refuzuar thirrje të tilla.

Presidenti Macron gjatë gjithë krizës ka theksuar nevojën për të mbajtur të hapura kanalet e komunikimit me Rusinë dhe ka zhvilluar nëntë biseda telefonike me liderin e Kremlinit.

Top Channel