Imazhet e reja satelitore tregojnë dëme të mëdha në Mariupolin perëndimor, Ukrainë

12/03/2022 22:00

Imazhet e reja satelitore nga Maxar Technologies tregojnë dëmtimet e shkaktuara nga sulmet ushtarake në Mariupolin perëndimor.

Në lagjen perëndimore të Mariupolit të Zhovteneyvi, një krater i madh, ende i djegur, shihet pranë stacionit të karburantit.

Duket se tymi po ngrihet nga një kompleks apartamentesh përballë rrugës. Çatitë e magazinës në rrugë duket gjithashtu se kanë hapësira të mëdha në to.

Brenda kompleksit të apartamenteve, disa ndërtesa kanë pësuar dëmtime të konsiderueshme.

Imazhet satelitore tregojnë dëme të mëdha në spitalin e fëmijëve dhe të maternitetit që u godit nga sulmet ushtarake ruse të mërkurën.

Mariupoli është i rrethuar plotësisht nga trupat ruse. Më herët gjatë javës, CNN publikoi imazhe satelitore Maxar që treguan dëme të konsiderueshme në të gjithë qytetin.

Top Channel