Një oficer i rangut të lartë rus është vrarë nga forcat ukrainase.

Gjenerali Andrei Kolesnikov ishte komandanti i ushtrisë së 29-të të distriktit ushtarak lindor të Rusisë, sipas Anton Gerashchenko, një këshilltar i ministrit të brendshëm të Ukrainës.

Detajet e vdekjes së tij nuk dihen dhe nuk ka asnjë koment nga pala ruse.

Të paktën dy oficerë të tjerë të të njëjtit gradë thuhet se janë vrarë që nga fillimi i luftës dy javë më parë.

Zyrtarët perëndimorë kanë thënë më parë fakti që oficerë të tillë të lartë rusë janë ekspozuar ndaj rrezikut, mund të jetë një shenjë e zhgënjimit që përparimet e tyre kanë ngecur.

Top Channel