Danimarka merr qeli burgu me qira në Kosovë, marrëveshja pritet të miratohet në maj

11/03/2022 12:54

Marrëveshja për dhënien me qira të qelive të Qendrës së Paraburgimit në Gjilan, pritet të finalizohet në fillim të muajit maj.

Megjithatë, Ministrja e Drejtësisë së Kosovës, Albulena Haxhiu thotë se ende nuk është caktuar një datë për të dalë në Kuvend për miratim. “Qëllimi është që kjo marrëveshje të finalizohet sa më shpejt, më së largu në fillim të muajit maj. Por ende se kemi caktuar datën për miratim në Kuvendet e dy vende”, ka thënë Haxhiu.

Ndërkohë që ministri i Drejtësisë, Nick Haekerup thotë se një marrëveshje e tillë do ndikojë që Danimarka të jetë më e zëshme në rrugën e Kosovës drejt integrimit euroatlantik. “Një marrëveshje e tillë do të na mundësojë të jemi më të zëshëm në liberalizimin e vizave dhe çështjet tjera për anëtarësim në NATO dhe BE”, është shprehur ai.

Top Channel