Kievi i kërkon Papës të bisedojë me Putinin për hapjen e korridoreve humanitare

02/03/2022 15:41

Ukraina i ka kërkuar Papës të bisedojë me presidentin rus, Vladimir Putin, për lejimin e korridoreve humanitare për të ndihmuar civilët e prekur nga pushtimi i Moskës, ka thënë zëvendëskryeministri i vendit.

“Shpresoj se biseda do të zhvillohet,” u shpreh, Iryna Vereshchuk, në një televizion në Ukrainë.

Për të shtatën ditë, forcat ruse po i japin goditje dërrmuese infrastrukturës civile dhe zonave të banuara.

Gjatë shtatë ditëve të luftës, Rusia shkatërroi qindra objekte të infrastrukturës së transportit, ndërtesa banimi, spitale dhe kopshte. Gjatë kësaj kohe, më shumë se 2 mijë ukrainas kanë vdekur tashmë, pa llogaritur mbrojtësit tanë. Sot, përpjekjet kryesore të Urgjencës Shtetërore Shërbimi i Ukrainës ka për qëllim shpëtimin e njerëzve”, tha Shërbimi Shtetëror i Emergjencave.

Raporti vëren se 150 njerëz kanë shpëtuar dhe janë eleminuar më shumë se 400 zjarre.

Ndërsa, pas bombardimeve, janë evakuuar më shumë se 500 njerëz.

 

Top Channel