Rusia po përgatitet të justifikojë ndërhyrjen e trupave bjelloruse në Ukrainë

01/03/2022 17:27

Agjencia Qendrore e Inteligjencës së Ukrainës këtë të martë deklaroi se Rusia po përgatit një provokim, për të justifikuar futjen e trupave bjelloruse në luftë.

Inteligjenca ukrainase njofton se aktualisht ndodhen rreth 300 tanke bjelloruse pranë kufirit bjelloruso-ukrainas.

Kolona nuk e ka kaluar ende kufirin dhe është duke pritur afërsisht 30 kilometër nga Kufiri Shtetëror i Ukrainës.

Pritet që Rusia të planifikojë të kryejë një provokim të qëllimshëm për të justifikuar sulmin e trupave bjelloruse”, thuhet në deklaratë.

Top Channel