Formula 1/ Rusi Nikita Mazepin lejohet të garojë, por ja si

01/03/2022 22:20

Piloti i vetëm rus i F1 mund të garojë, ka konfirmuar organi drejtues i sportit.

Nikita Mazepin – i vetmi pilot rus këtë sezon – do të lejohet të marrë pjesë nën një flamur neutral.

Formula 1 ka kundërshtuar dëshirat e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar duke lejuar pilotët rusë dhe bjellorusë të vazhdojnë garat – me kusht që të marrin pjesë në garat ndërkombëtare në një kapacitet neutral dhe nën flamurin e FIA ​​deri në njoftimin e mëtejshëm.

Kjo vjen pasi FIFA dhe UEFA njoftuan se të gjitha ekipet kombëtare dhe klubet ruse do të ndalohen për një kohë të pacaktuar nga garat e tyre, duke i ndaluar atletët e atyre vendeve nga të gjitha ngjarjet kryesore.

Javën e kaluar, F1 anuloi Çmimin e Madh të Rusisë që do të zhvillohej më 25 shtator.

Top Channel