Ukraina padi në Hagë kundër Rusisë: Përgjegjëse për manipulimin e nocionit të gjenocidit për të justifikuar agresionin

27/02/2022 13:37

Ukraina ka ngritur një padi kundër Rusisë në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë pas pushtimit të vendit nga Moska.

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky tha të dielën se vendi dorëzoi kërkesën e tij në gjykatën më të lartë të OKB-së në Hagë.

“Rusia duhet të mbahet përgjegjëse për manipulimin e nocionit të gjenocidit për të justifikuar agresionin”, tha Zelensky.

Ai kërkoi që gjykata të urdhërojë menjëherë Rusinë të ndalojë pushtimin e saj dhe se vendi pret që gjyqet të fillojnë së shpejti.

Top Channel