Mrekulli në kohë lufte! Nëna sjell në jetë fëmijën mes sirenave të bombardimeve

26/02/2022 18:59

Një nënë arriti të sillte në jetë djalin e saj në një magazinë në Rivne.

Kjo ndodhi në strehën e Qendrës Rajonale Perinatale Rivne, tha kryemjekja Victoria Yenikeeva vetëm 16 vjeç.

Kur filloi të kishte kontraksione dhe sapo kishte rënë sirena e bombardimeve në orën 15.30 ajo është transferuar në strehimore.

“Këtu lindi një djalë. Nëna dhe fëmija ndihen mirë”, tha kryemjekja.

Gjatë alarmit ajror, gratë dhe të porsalindurit transportohen në strehimore dhe pas mbylljes kthehen në repartet e tyre.

Ka një sallë të sallës së operacionit të maternitetit, ku ka kushte për ndërhyrje me anestezi spinale, si dhe reanimacion pediatrik.

Top Channel