Franca dërgon armë në Ukrainë për luftën me forcat ruse

26/02/2022 09:46

Franca ka nisur armë dhe pajisje për të ndihmuar Ukrainën për luftën me forcat ruse.

Presidenti Zelensky shkroi në Twitter se mëngjesin e së shtunës, kishte folur me presidentin e Francës  pasi “filloi një ditë e re në vijën e frontit diplomatik”.

“Koalicioni kundër luftës po funksionon!”, shkroi Zelensky shkroi në Twitter.

Ndërsa presidenti Macron postoi një video të tij duke shkruajtur: “Lufta do të zgjasë – ne duhet të përgatitemi për të!”

Nga ana tjetër, Zelensky refuzoi ndihmën amerikane për evakuim, duke thënë se “lufta është këtu”.

Top Channel