Godina e qeverisë në Kosovë mbulohet me ngjyrat e flamurit të Ukrainës

22/02/2022 20:55

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka thënë se sonte objekti i oeverisë së Kosovës është ndriçuar me flamurin e Ukrainës në shenjë solidariteti, shtet ky territori i të cilit është pushtuar pjesërisht nga Rusia.

Kurti përmes një njoftimi në Twitter ku edhe ka bërë të ditur këtë, ka shkuar se pavarësisht sesa të errëta janë kohët apo sa e vështirë të jetë lufta, historia favorizon të drejtët.

Në këtë kohë kritike për popullin ukrainas, ne ndezëm ndërtesën e qeverisë për të treguar solidaritetin e popullit të Kosovës me popullin e Ukrainës”, ka shkruar ai.

Mbrëmë Rusia u njohu pavarësinë Luhanskut dhe Donetskut, që janë pjesë e Ukrainës dhe kontrollohen vetëm pjesërisht nga forcat pro-ruse.

BE dhe SHBA-ja kanë paralajmëruar sanksione ndaj këtyre shkeljeve të së drejtës ndërkombëtare.

Top Channel