Mjeshtëria e punës me argjendin/ Shkodër, rikthehet zeja më e famshme dikur në këtë qytet

19/02/2022 12:30

Filigrani është arti i punimeve me argjend, një zeje e cila për shekuj me radhe ishte tradite e Shkodrës dhe Prizrenit por që po harrohet.

Në kryeqendrën e veriut, pas kaq shume vitesh është Aurora me profesion ekonomiste por qe ka vendosur të ktheje këtë mjeshtëri.

Hasan Meqani ka punuar 22 vite në artistiken e Shkodrës.

Kaq vlere ka filigrani sa gjatë periudhës se komunizmit, i gjithë prodhimi është shitur jashtë vendit.

Por a ia vlen të rikthesh një mjeshtëri qindravjeçare por që sot është drejt zhdukjes ?

Punishtja është konceptuar edhe si një pikëtakimi e turisteve të huaj, ku njihen nga afër me të kaluarën dhe te tashmen e artizanatit shkodran.

Top Channel