Ekspozita e Elidon Luarasit, për herë të parë ekspozon në Tiranë

08/02/2022 20:00

Eldon Luarasi është një artist i cili pavarësisht rrethanave jo favorizuese qe ju rezervuan nga regjimi komunist si djali i artisteve Mihal dhe Edi Luarasi, nuk u tërhoq nga pasioni i tij per pikturën.

Përmes eksperimentimit me mediumin e vajit dhe temperave ai ju dedikua hulumtimit te qenies njerëzore përmes një gjuhe realiste por ne te njejten kohe dhe duke observuar dhe nxjerre ne pah te fshehtat qe çdo qenie përmban brenda skutave te shpirtit njerëzor.

Pas disa ekspozitave vetjake dhe kolektive ne Zvicër dhe Itali me ne fund Eldon Luarasi hap ekspozitën e tij te pare personale ne Tirane ne galerinë FAB pranë Universitetit te Arteve. Intimiteti i këtyre portreteve imazheve është motivi i saj.

Trupat rrëfimtarë të artistit, janë pohimi i të njëjtit pasion dhe të njëjtit pyetësim që arti i bën me këmbëngulje thuajse fëmijërore imazhit.

Top Channel