Kurba e infektimeve të mutacionit Omicron në Shqipëri është në ngjitje  ndërkohë që pas dy javësh ekspertët të Institutit të Shëndetit Publik janë optimistë  se situata do të qetësohet.

Aktualisht Omicron është i përhapur në të gjithë Shqipërinë, por ritmet më të larta të infektimit  ka grupmosha pediatrike  0 deri në 14 vjeç.

Ndryshe nga të rriturit Omicron dhe Delta ka rritur numrin e moshave pediatrike që kërkojnë të trajtohen në spitale. Nga të dhënat  laboratorike sipas Rovena Dajës në vendin tonë po mbizotëron Omicron ndonëse qarkullon edhe Delta.

Por Daja thekson se për dy javë edhe në Shqipëri pritet të qetësohet.

Ky mbetet thjesht një parashikim pasi nëse do t’i referoheshim kurbës të përhapjes së virusit të gripit edhe vite të kaluara gjithmonë piku  është shënuar në fundin e muajit janar deri në mesin e muajit shkurt.

 

 

 

 

 

Top Channel