Prodhimi industrial i Turqisë rritet 8.5 për qind në tetor

13/12/2021 22:49

Prodhimi industrial i rregulluar sipas kalendarit në Turqi është rritur për 8.5 për qind në tetor në nivel vjetor, njoftoi sot agjencia statistikore e vendit.

Të gjithë nën-indekset mbështetën indeksin këtë muaj, veçanërisht sektori i minierave dhe prodhimit industrial, tregojnë të dhënat e Institutit për Statistikë të Turqisë (TurkStat).

Indekset e nxjerrjes së minierave, guroreve dhe të prodhimit u rritën me 9.2 për qind në nivel vjetor në tetor.

Indeksi i furnizimit me energji elektrike, gaz dhe ajër të kondicionuar gjithashtu u rrit me 3.5 për qind në muaj.

Të dhënat e TurkStat treguan se prodhimi industrial i vendit gjithashtu u rrit me 0.8 për qind në bazë mujore.

Top Channel