Gazsjellësi gjigant lundrues LNG 2 vijon ndërtimin në Murmansk të Rusisë (fotot)

01/12/2021 20:19

Si pjesë e mega-projektit të gazsjellësit Arktik LNG 2, një platformë graviteti po ndërtohet në Belokamenka pranë Murmansk, në veriperëndim të Rusisë.

Në platformën 450-ton te gazit të lëngshëm do të depozitohet prodhimi në gadishullin Gidan në Siberinë perëndimore.

Pas përfundimit të ndërtimit struktura e betonit do të nisë lundrimin duke u terhequr drejt fushës gazmbajtëse.

Projekti i kompanisë Novatek, pritet të përfundojë në gusht 2022.

Presidenti Vladimir Putin e ka kthyer rajonin Arktik një prioritet strategjik dhe ka urdhëruar ndërtimin e strukturave ushtarake dhe minerare.

Vendi kërkon gjithashtu të promovojë Kalimin Arktik si një alternativë ndaj Kanalit të Suezit prandaj ka prodhuar një flotë anijesh akullthyese për të mbajtur kalimin e hapur.

Rusia ka rinisur promovimin e Kalimit tregtar Arktik pasi një transportuese japoneze është bllokuar sot sërish në Kanalin e Suezit duke ndërprerë trafikun.

FOTO GALERI
1/8
Një platformë graviteti po ndërtohet në Belokamenka pranë Murmansk, në veriperëndim të Risisë.

Top Channel