Shpikësit e sprajit! Dy njerëz të thjeshtë fitojnë gjyqin me gjigandin FIFA dhe i marrin 120 milionë euro

29/10/2021 21:50

“Jemi shumë të lumtur por edhe të tronditur që dy individë të thjeshtë si ne kanë rrëzuar një gjigant si FIFA”.

Thanë Pablo Silva dhe Haine Allemagne, dy shpikësit e vërtetë të sprajit që po përdoret vitet e fundit nga arbitrat për të shënuar distancat në fushë.

Mosmarrëveshja daton në vitin 2014, dhe tani ka dënimin përfundimtar: seksioni i 14-të civil i Gjykatës së Drejtësisë së Rio de Zhaneiros është shprehur, duke urdhëruar FIFA-n të paguajë krijuesit që kanë vepruar në keqbesim dhe kanë përvetësuar idenë e tyre, siç duhet. Shuma që do të marrin të dy është rekord: 120 milionë euro.

Blatter, si president i FIFA-s në vitin 2014 (me rastin e Kupës së Botës në Brazil), kishte arritur marrëveshje me shpikësit e kanaçes për 40 milionë, të cilave, megjithatë, i shtohen 15.000 euro për çdo lojë në të cilën spërkatet. është përdorur dhe disa gjoba të tjera. Dhe gjithashtu Gianni Infantino, presidenti aktual i Federatës, është plotësisht pjesë e pyetjes, sepse gjoba prej 15,000 euro për garë është vendosur në vitin 2017 (me atë në detyrë).

Top Channel