Në ditën botërore të zemrës, mjekët kardiologë kërkojnë që t’u jepet rëndësi sëmundjeve kardivaskulare, pasi edhe nga të dhënat e INSTAT, ndonëse Covid ka marrë mesatarisht 3 jetë njerëzish në ditë , nga sëmundjet kardiovaskulare kanë humbur jetën 40 persona në ditë.

Për shkak te pandemisë Covid, humbjet e jetës nga problemet kardiake u rritën më shumë.

Mjekja kardiologe u kërkon qytetarëve të mbajnë në parametra kolesterolin, gliceminë dhe tensionin, në mënyrë që të reduktohen sëmundjet kardiovaskulare.

Sëmundjet kardiovalare janë shkaku kryesor i vdekshmërisë në të gjithë botën.

Top Channel