Ambasadori i ri i Kosovës në Tiranë/ Kurti zgjedh për ambasador diplomatin Skënder Dyrmishi

06/09/2021 16:27

Ky është Skender Durmishi, i përzgjedhur për ambasador karriere për Ambasadën e Kosovës në Tiranë.

Burime të Top Channel brenda kësaj ministrie kanë treguar se ai është përzgjedhur nga shefja e diplomacisë, Donika Gërvalla Schwarz për katër vjetët e ardhshme bazuar në përvojën e tij diplomatike.

Top Channel ka provuar të marrë një përgjigje nga Durmishi por i njëjti ka refuzuar të prononcohet në këtë fazë.
Megjithëkëtë Top Channel ka siguruar CV e tij.

Durmishi aktualisht është Drejtor i Departamentit për Planifikim Politikë në Ministrinë e Punëve të Jashtme.
Por, që nga viti 2008 ai ka përfaqësuar vendin në disa shtete, por n asnjë raste nuk kishte përfunduar mandatin.
Në vitin 2008 deri 2010, ai ishte Zëvendës Ambasador në Ambasadën e Kosovës në Bruksel.

Tutje, nga 2010 deri 2012 ai ishte themelues dhe shef misioni i Ambasadës në Maqedoni, pastaj nga 2012 deri 2013 themelues dhe shef misioni ne Ambasadën e Australisë.

Në vitin 2014, Durmishi ishte kthyer në Kosovë si Drejtor i Përgjithshëm i Akademisë Diplomatike në ministri, për t’ju rikthyer vetëm një vit pas diplomacisë jashtë vendit si Ambasador në Podgoricë të Malit të Zi.

Në anën akademike ai ka përfunduar Fakultetin Juridik dhe masterin për Marrëdhënie Ndërkombëtare në Universitetin e Prishtinës ndërsa ka doktoruar në Universitetin e Shkupit për Shkenca Juridike- Marrëdhënie Ndërkombëtare.
Në MPJ kanë pranuar se ambasadori i ri për në Tiranë tashmë është përzgjedhur por duke mos bërë të ditur emrin derisa shteti pritës ta konfirmoj atë.

Profesori i së Drejtës Ndërkombëtare, Afrim Hoti thotë se në rastin e Shqipërisë nuk ka rëndësi nëse ambasadori është i karrierës apo politik.

Top Channel merr vesh se para Durmishit, Gërvalla kisha propozuar për ambasador, Idriz Zeqiraj, por si u kishte hyrë as filtrave të parë.

Top Channel