Talebanët kanë kapur disa baza të OKB -së në Afganistan, kanë kontrolluar zyrat dhe në një rast kanë kërkuar që rojet të sigurojnë ushqim për komandantin dhe njerëzit e tij, sipas një raporti të brendshëm të OKB -së.

“Talebanët na kanë këshilluar të qëndrojmë në kompleks për sigurinë tonë, që do të thotë se ne duhet të kërkojmë leje para se të synojmë të largohemi nga lokalet,” thuhet në raportin e vlerësimit të rrezikut të Departamentit të Sigurisë dhe Sigurisë (UNDSS).

Një zyrtar i lartë nga zyra e presidentit francez, Emmanuel Macron tha sot se përparësia për G7 është që talebanët në Afganistan të ndërpresin të gjitha lidhjet me organizatat terroriste dhe t’i bashkohen luftës ndërkombëtare kundër terrorizmit.

Ndërsa, kancelarja gjermane, Angela Merkel deklaroi sot më herët se bisedimet e G7 nuk çuan në zgjatjen e afatit për evakuim nga Kabuli edhe pas 31 gushtit.

Konferenca nuk rezultoi në data të reja (në përfundimin e misionit të evakuimit),” u tha Merkel gazetarëve pas një takimi virtual të udhëheqësve të G7.

Top Channel