Lojtaret femra të Afganistanit në rrezik/ FIFA kërkesë për evakuimin emergjent të tyre

21/08/2021 21:47

Organi drejtues botëror i futbollit, FIFA i ka shkruar një numri qeverish ku ka kërkuar evakuimin emergjent të lojtarëve femra nga Afganistani.

Lojtaret kanë frikë për jetën e tyre pas marrjes nën kontroll të kryeqytetit afgan Kabul nga ana e talebanëve. Organizata e lojtarëve Fifpro po bën thirrje gjithashtu për ndihmë.

Sakaq FIFA tha se po punonte me qeveritë për të krijuar një plan evakuimi, duke shtuar se: “Ambicia është që të sigurojmë një numër sa më të madh”, ndërsa shtoi se situata në Afganistan “mbetet e paqëndrueshme dhe shumë shqetësuese”.

Top Channel