Del në ankand libri i vjetër i recetave ku tregohet se si “gatuhet burri”

17/08/2021 11:41

Një libër 110-vjeçar recetash, ku përfshihet edhe receta perfekte “se si të gatuash burrin”, është gjetur në një shtëpi të vjetër, që kishte dhjetëra vite e pabanuar.

Në njërën prej recetave, ku tregohet mënyra perfekte për të “gatuar burrin”, shkruhet:

Kur zgjidhni burrin, mos shkoni në pazar, pasi burrat më të mirë vijnë vetë te dera. Lidheni në tenxhere me një litar të fortë që quhet “rehati”, pasi litari “detyrim” del i dobët. Nëse ankohet dhe lëviz shumë, mos u mërzisni, pasi disa burra kështu bëjnë derisa “ziejnë”. Shtoni pak sheqer në formën e “puthjeve”, por jo verë ose piper. Pak spec djegës i bën më të mirë, por përdoreni me pikatore”.

Firma Etwall Hansons Auctioneers zbuloi librin 110-vjeçar të titulluar “250 receta të provuara për përdorim të përditshëm” i cili ndan receta të shumta të amvisave nga e gjithë Mbretëria e Bashkuar që nga fillimi i shekullit të 20-të.

Libri i recetave të koleksionistëve 110-vjeçar “Si të gatuaj një burrë” do të shitet në ankand.

 

Top Channel