I hiqet pensioni veteranëve të UÇK/ Qeveria “Kurti” ia ndalon ish luftëtarëve nga Shqipëria: Bie në kundërshtim me ligjin

14/08/2021 12:00

Veteranët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës nga Shqipëria akuzojnë qeverinë Kurti se prej dy muajsh  u ka ndërprere  pensionin  e luftës. 

Shoqata e  Veteranëve të UÇK-së në Tiranë përmes një reagimi për mediat  e kanë cilësuar  vendimin arbitrar  pasi  ai është marre pa u konsultuar me ata të cilët  sakrifikuan jetën  për pavarësinë e Kosovës.

Shoqata e  Veteranëve të UÇK-së: Qeveria Kurti  me mendje ligjërisht nga bajraktarizmi karrierist e megalomania e theksuar politike për të qenë dikushi, në të hyrë të muajit qershor 2021, pa biseduar, konsultuar e ballafaquar me ata që derdhën gjak, ata që sakrifikuan jetën e familjen për këtë shtet, në ulëset e të cilit janë ulur gabimisht politikanë të pa arsyeshëm, ndalon shpërndarjen e suplimentit për kontributet e luftës.  Në mënyrë të veçantë për luftëtarët vullnetarë të ardhur nga trungu amë – Shqipëria, me pretekstin se ata bien ndesh me ligjin në Kosovë, ku sipas ligjit, nuk kanë të drejtë të marrin dy pagesa.

Pas protestës publike te veteranëve të luftës Ministri i Financave të Kosovës  Hekuran Murati  ka pranuar ndërprerjen e pagesës  për ata veteranë të cilët kanë të ardhura të tjera, por   sipas ministrit  të Qeverisë Kurti  ketë kriter e  përcakton ligji duke shtuar se do te vijojnë te marrin pension vetëm ata ish luftëtarë si nga Kosova ashtu dhe nga Shqipëria të cilët plotësojnë kushtet e parashikuara në ligjin për veteranët e luftës.

 

Top Channel