Të rinjtë zgjedhin të emigrojnë/ Dita ndërkombëtare, në Shqipëri problem arsimimi dhe siguria e një vendi pune

12/08/2021 19:28

12 gushtin Organizata e Kombeve të Bashkuara e ka shpallur si Ditën Ndërkombëtare të Rinisë. Sipas ligjit, të rinj në Shqipëri konsiderohen personat nga 15 – 29  vjeç dhe sipas INSTAT janë 643 059 të tillë në censusin e fundit. 

Edhe pse në përqidnej mjaft të lartë në popullsi, vendimmarrja e të rinjve në politikë është shumë e ulët. Për shkak të këtyre mundësive të pakta Klajdi Priska shprehet se të rinjtë zgjedhin edhe rrugën e emigrimit.

Tirana në vitin 2022 do të jetë kryeqyteti europian i rinisë, nj eveniment, i cili do të sjellë në vendin tonë 1 mijë aktivitete për të rinj.

Top Channel