Të kënduarit nën dush mund të rrisë mirëqenien tuaj të përgjithshme. Ky aktivitet mund t’ju bëjë më të lumtur, më vigjilent dhe më energjik, ka treguar studimi i Harvey Water Softeners.

Pjesëmarrësit në hulumtim thanë se ishin më të lumtur kur kënduan në dush për një javë sesa kur nuk e bënë.

Ajo gjithashtu kishte një ndikim në pikëpamjen e tyre të përgjithshme për botën, pasi ata mendonin se jeta ishte më e dobishme dhe ishin më të ndjeshëm ndaj asaj që po ndodhte rreth tyre.

Michael Padrig Acton, një konsulent dhe terapist psikologjik, tha se rezultatet e studimit kanë kuptim, sepse të kënduarit ka fuqinë të stimulojë disponimin tonë, ndërsa temperaturat e ndryshme të ujit mund të ndikojnë në atë se sa të relaksuar apo zgjuar ndihemi.

“Nga një këndvështrim psikologjik dhe shkencor, të kënduarit përmirëson gjendjen tonë, sepse me të vërtetë na bën të vetëdijshëm për frymëmarrjen. Kur këndojmë, thjesht duhet të marrim frymë më thellë. Kjo rrit nivelin e oksigjenit dhe dërgon një mesazh në tru se ne jemi gati të qetësohemi. Ritmi ynë i zemrës ngadalësohet, presioni i gjakut zvogëlohet sepse enët e gjakut qetësohen dhe ne thjesht ndihemi më të qetë”, shpjegoi Ekton.

Këndimi gjithashtu ka fuqinë të na rrënjosë sa më shumë në momentin aktual, për shkak të fokusit të nevojshëm.

Top Channel