Situata kritike e zjarreve në Dukat, Prefekti i Vlorës për Top Channel: Synimi i vetëm, të ndalojmë zjarrin që t’i afrohet Parkut të Llogorasë

08/08/2021 12:48

Prefekti i Vlorës, Flamur Mamaj në një lidhje live për Top Channel ështe shprehur se zjarrfikësit e kanë përballuar me sukses situatën e zjarrit në malin  Karaburunit, i cili vijon të ketë aktiv.

Ai theksoi se synimi i tanishëm është ndalimi i zjarrit që t’i afrohet Parkut të Llogorasë duke shpresuar të ndodhë brenda 48 orëve.

“Zjarrfikësit e përballuan me sukses duke mos devijuar zjarri. Situata paraqitet e qetë, ndërsa po punohet me dy drejtime për të mos lejuar në këto momente përshkrimin e zjarrit drejt Gropave të Epirit. Në Vlorë kemi vetëm një vatër problematike që është Karaburuni, jemi përqendruar intensivisht me zjarrfikësit, janë ndërhyrjet nga ajri të cilat po ndihmojnë. Kjo është një ditë si ditët e para të ndërhyrjes ajrore dhe shohim që efektiviteti i tyre është i jashtëzakonshëm. Tashmë situata me banesat është tejkaluar në Dukat,  kemi vetëm një synim të ndalojmë zjarrin që i drejtohet Parkut të Llogorasë.  Shpresojmë që kjo të ndodhë brenda 48 orëve. Zjarret riaktivizohen, duke qenë se Karaburuni ka karakteristikën e fyerjes së erërave në drejtime të ndryshme. Zjarret i favorizon edhe era, por mund të kenë natyrë të qëllimshme në vatra të caktuara”, tha Mamaj.

Top Channel