Nisi sot aplikimi për në universitet/ Në gjimnazin Qemal Stafa mësuesit po ndihmojnë nxënësit për aplikimet

29/07/2021 15:34

Maturantët nisën aplikimin online për universitet.

Për gjashtë ditë, nga data 29 korrik deri në 3 gusht gjimnazistët që duan të ndjekin studimet në arsimin e lartë ju jepet mundësia e përzgjedhjes së 10 degëve në portalin u-albania, nga 560 programe studimi që ofrojnë 39 universitete publike dhe private në të gjithë Shqipërinë.

Disa maturantë kanë zgjedhur të kryejnë aplikimin në shtëpi, e të tjerë kanë ndjerë të nevojshme në këtë proces ndihmën e mësuesve në gjimnaze, të cilat do të qëndrojnë hapur deri në mbyllje të raundit të parë të aplikimeve.

Arsimtarët veç qetësisë që u japin nxënësve në këtë moment vendimtar për të ardhmen e tyre, i orientojnë se në cilat degë duhet të tregojnë kujdes në bazë të mesatares që kanë dhe kuotat e universitetit.

Maturantët që nuk janë të bindur e të kënaqur për degët që kanë fituar, do u jepen edhe dy mundësi të tjera aplikimi në shtator dhe tetor.

Top Channel