Ura 300-vjeçare/ Ende funksionon Ura e Kamares në Elbasan, monument kulture, por pa asnjë përkujdesje

27/07/2021 15:49

E ndërtuar aty rreth viteve 1600-1700 Ura e Kamares është një nga monumentet e rralla të kulturës, degëzim i rëndësishëm i rrugës Egnatia.

Por me kalimin e viteve, ura ka pësuar dëmtime të cilat mund të çojnë me shkatërrimin e plotë të saj.

Në më shumë se 300 vite, në këtë urë nuk ka vënë dorë askush, ndërsa përpos vlerave ende mbetet funksionale dhe u shërben banorëve të Mirakës.

Si Ura e Kamares mbi lumin Shkumbin kanë qenë edhe mjaft të tjera.

Top Channel