Gravina: Po studiojmë mundësinë e vaksinimit të detyruar të futbollistëve

27/07/2021 19:09

Futbolli italian po përgatitet të ndryshojë. Presidenti i FIGC, Gabriele Gravina foli në një konferencë shtypi në përfundim të mbledhjes së Këshillit Federal, duke zbuluar disa risi të mundshme që mund të futen në vitet e ardhshme.

Një revolucion i vërtetë në proces për të luftuar krizën ekonomike, që bota e futbollit ka kaluar prej vitesh, dhe e cila është thelluar gjatë një vitit e gjysmë për për shkak të Koronavirusit.

“E kemi trajtuar çështjen në një bazë të gjerë për të arritur një revolucion të vërtetë, përtej ndryshimit të formateve, për një qëndrueshmëri dhe stabilitet të ri të sistemit për t’i dhënë perspektivë afatgjatë botës sonë”.

Ideja është të zvogëlohet numri i ekipeve në Serinë A, nga 20 në 18, dhe të krijohet një Serie C dhe një Seri D Elite.

“Tri nivelet e profesionalizmit nuk janë më të qëndrueshme, kështu që propozova një shkrirje midis B dhe C, i cili do të bëhet C Elite, ashtu si do të ketë një Elite D për të krijuar një amortizues për kategorinë. Formati i 18 skuadrave? Tema 20 ose 18 nuk më magjeps, reforma do të lejojë sipërmarrësit e futbollit italian të vendosin. Ne sigurisht që duam ta zvogëlojmë numrin skuadrave që bien nga kategoria në të gjitha nivelet.”

Ashtu si në Premier League, FIGC po studion planin për vaksinimin e njerëzve që punojnë në botën e futbollit:

“Ne do të bëjmë më shumë, do të vlerësojmë detyrimin e vaksinës për të mbrojtur shëndetin e punëtorëve tanë.”

Ndër temat e nxehta, më pak se një muaj para fillimit të Serisë A, mbetet kthimi i tifozëve në stadium.     “50% i kapacitetit nuk ​​është i kënaqshëm dhe i pazbatueshëm për futbollin nëse është e nevojshme për të ruajtur distancën prej një metri. Na vjen keq që dinjiteti i futbolli italian, i cili ka pasoja kaq të rëndësishme në vend nga këndvështrimi ekonomik dhe shoqëror, nuk njihet nga shteti.

Top Channel