Bodybuilder-i shokon me moshën e vërtetë, teksa regjimi i stërvitjes e bën të duket 30 vjeç (fotot)

21/07/2021 20:26

Stërvitësi Xinmin Yang nga Kina ka habitur së fundmi fansat e tij kur ka treguar moshën e vërtetë, teksa regjimi rigoroz i stërvitjes e mban atë të duket si 30-vjeç. Ai thotë se shoqëron stërvitjen e tij me një “jetesë të shëndetshme”.

Por megjithse ai duket se është në të tridhjetat e tij, Yang është në fakt 72-vjeç.

Amatori i vjetër i ‘bodybuilding’ ka nisur sportin e tij 1984 – një vit pasi Kina mbajti kompeticionin e parë të kësaj disipline, pas heqjes së masës së ndalimit të vendosur prej vitit  1953.

Në një video të postuar në rrjet, përdoruesit shkruanin: “Ky djalë 70 vjeçar duket sikur është 30 vjeç, pasi ka 34 vjet që stërvitet.”

Përdorues të tjerë të mediave sociale hidhnin dyshime mbi avantazhet e stërvitjes së përditshme: “Ndoshta ky djali që duket si 70 vjeç është 30, prandaj stërvitja është e dëmshme kur e tepron me të.”

Një tjetër shtonte: “Është qesharake që shumë refuzojnë ta besojnë, prandaj dhe ka një pamje të shkëlqyer për një 70-vjeçar”.

Vetë Yang në një intervistë në 2018, tha: “Gjatë viteve kam jetuar një jetë të shëndetshme, kryesisht prej stërvitjes së  bodybuilding.

“Jam mirënjohës për atë që kam arritur dhe nxis të rinjtë për të marrë pjesë në stërvitjen e formimin e trupit dhe kulturës trupore.”

Në pamje burri tregon se megjithse është 70-vjeçar ka presion normal të gjakut, madje dhe përbëre kockash të ngjashme me një 30-vjeçar.

Bashkë me stërvitjen me pesha, Yang thotë se ka një plan rigoroz të dietës.

“Në mëngjes, ha zakonisht domate, vezë, kastravec, drithëra e pak pulë”.

“Kam 10 vjet që ha kështu.”

Yang tashmë drejton kampe të kulturës fizike dhe jep kurse private. “Besoj se do të vazhdoj të jem duke u stërvitur dhe në moshën 80-vjeçare!”

FOTO GALERI
1/5
Stërvitësi Xinmin Yang nga Kina ka habitur së fundmi fansat e tij kur ka treguar moshën e vërtetë

Top Channel