Breshka 189-vjeçare e fotografuar në 1902, vijon të mahnisë adhuruesit edhe sot (fotot)

16/07/2021 21:41

Ky në foto është Jonathan, një breshkë gjigande 189-vjeçare që është kafsha e tokës më e moshuar në botë.

Në foto të tjera dokumentohet se kafsha është sjellë në ishullin britanik të St. Helena që prej vitit 1832.

Imazhet e tregojnë të njëjtën kafshë të fotografuar në vitin 1902, kur Jonathan kishte arritur masën e plotë të moshës së rritur.
Që një breshkë e tillë të arrijë masën e rritur nevojiten rreth 50 vjet.

Megjithse Jonathan është kafsha më e moshuar e botës, raportohet se në të kaluarën ka pasur të tjera breshka që kanë jetuar akoma më gjatë.

Fotogaleria e meposhtme tregon disa nga aventurat e gjigandit shekullor dhe menyrat sesi i reziston dekadave …

FOTO GALERI
1/8
Jonathan, një breshkë gjigande 189-vjeçare që është kafsha e tokës më e moshuar në botë.

Top Channel