Kondori gjigand vjen rregullisht për të vizituar burrin e që shpëtoi kur ishte zoçkë (fotot)

02/07/2021 21:49

Këto janë momentet prekëse të takimit mes një zogu kondor dhe burrit që e kishte shpëtuar atë kur ishte zoçkë e vogël. Shpendi gjigand duket qartë që nuk e harron shpëtimtarin e saj teksa e përqafon me krahët e pamasë.

Kondori është zogu më i madh i Amerikës së Veriut, ndërsa zogu në fjalë kur ishte i vogël kishte rënë nga foleja e tij duke humbur familjen.

Për fat, Edgardo e gjeti atë dhe e shpëtoi, duke u kujdesur  e ushqyer, e rrjedhimisht duke i mësuar të fluturojë.

Në video, kondori shihet që ecën drejt Edgardo e nuhat atë me dashuri dhe më pas nis përqafimin e tij.

Edgardo thotë: “Hej, si je, si ja çon? Sa i bukur qenke bërë”.

Miqësia e tyre nuk do të shuhet kurrë …

FOTO GALERI
1/4
Këto janë momentet prekëse të takimit mes një zogu kondor dhe burrit që e kishte shpëtuar atë kur ishte zoçkë

Top Channel