220-vjetori i lindjes së Çelo Picarit/ Përkujtohet lindja e kapedanit të famshëm

29/06/2021 12:36

Në majë të malit atje ku ngrihej dikur Picari i vjetër, është organizuar një ceremoni e veçantë në përkujtim të 220 vjetorit të lindjes së Çelo Picari, një ndër kapedanët më të njohur të kryengritjeve shqiptare në mesin e shekullit të 19.

Në këtë aktivitet ishin të ftuar edhe pasues të familjes së Çelo Picarit si dhe gazetari i Top Channel Marin Mema.

Komuniteti i banoreve të Picarit njihet për investimet e shumta që kanë realizuar vetë në këtë fshat si formë kjo për të ruajtur traditën dhe trashëgiminë e fortë të tij.

Top Channel