Në Shqipëri për pushime/ Kosovarët, në veri për fundjavën. Në jug për pushimet më të gjata

28/06/2021 19:42

Destinacioni kryesor i kosovarëve për këtë sezon turistik do të jetë sërish bregdeti shqiptar.

Bregdeti në veri po preferohet për pushime të shkurtra tri ditore për fundjavë, ndërsa jugu për pushime më të gjata.

Por, cilat vende i zgjedhin dhe çka u pëlqen më tepër, na tregojnë vetë ata.

Megjithatë, konfliktet e fundit në mes pronarëve të bizneseve, kanë ndikuar që një pjesë e turistëve t’i shmangin ato zona.

Operatorët turistik pohojnë se pjesa më e madhe e pushuesve zgjedhin Shqipërinë dhe tregojnë se si ndahen kërkesat.

Dragusha tregon se Shqipëria poashtu ka më pak masa anti covid për turistët.

Gjatë tre muajve të sezonit turistik, mbi 3 milionë qytetarë kalojnë pikën kufitare Vermicë- Morinë, pjesa më e madhe e tyre për pushime.

Top Channel