Kryeministri Edi Rama ndodhet në Budapest  ditën e sotme, ndërsa ka zhvilluar takim me homologun e tij, kryeministrin e Hungarisë, Viktor Orbán.

Orbán ka theksuar se Hungaria është në mbështetje të plotë të anëtarësimit të Shqipërisë në BE.

“Çështjet që kemi diskutuar sot është bashkëpunimi mes dy vendeve, ppo i afrohemi 100 vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve. Më i rëndësishëm është anëtarësimi në BE, ku Shqipëria do të ruajë një rol të rëndësishëm në të ardhmen tonë evropiane. Do të ketë investime të tjera në Shqipëri. Doja të theksoja që Hungaria është plotësisht e përkushtuar ndaj Shqipërisë për të arritur anëtarësimin në BE dhe Hungaria do të bëjë maksimumin”, tha ai.

Top Channel