Kurti prezanton programin dhe qeverinë e re në parlament

17/05/2021 13:50

Kryeministri i Kosovës , Albin Kurti, të hënën prezantoi para deputetëve të kuvendit, programin qeverisës për vitet 2021-2025. Po ashtu ai prezantoi edhe emrat e rinj të qeverisë.

Ky program, sipas tij, synon të fokusohet në dy prioritete më urgjente: menaxhimin e pandemisë së shkaktuar nga COVID-19, duke synuar që të minimizohen pasojat në shëndetin publik, dhe lehtësimin e pasojave ekonomike dhe sociale të shkaktuara nga pandemia, të cilat kërkojnë mobilizimin e potencialit shtetëror.

Emrat e prezantuar nga Kurti

Besnik Beslimi, zv kryeministri i parë- zhvillimi i qëndrueshëm , integrimi evropian dhe dialogu i mirëfilltë

Zv kryeministrja e dytë Donika Gërvalla, forcimi i subjektivitetit ndërkombëtar të Republikës së Kosovës

E treta Emilja Rexhepi: një shoqëri e përbashkët që ofron mundësi për të gjithë qytetarët dhe të gjitha pakicat.

Ministri i financave punës dhe transferëve, Hekuran Murati: Sistem i qëndrueshëm i Financave publike që mundëson zhvillim ekonomik dhe mirëqenie më të mirë për të gjithë.

Ministrja e drejtësisë, Albulena Haxhiu: Drejtësi e pavarur dhe e paanshme

Ministri i Mbrojtjes Armend Mehaj: Forcë e gatshme për mbrojtjen e vendit dhe kontribuese në paqe

Ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Shvefshla: shërbime efikase për qytetarët .

Ministri i shëndetësisë Arben Vitia ; popullatë e shëndetshme

Ministria e arsimit, Shkencës dhe teknologjisë dhe Inovacionit Arbërie Nagavci: për shoqëri konkurrente dhe bashëkpunuese e dijes.

Ministri i Kulturës Rinisë dhe Sporteve Hajrulla Çeku: Rini a , kultura e sporti motor i zhvillimit të qëndrueshëm

Ministri i administrimit të pushtetit lokal Elbert Krasniqi; qeverisje lokale e qëndrueshme

Ministri i mjedisit të planifikimit hapësinor dhe infrastrukturës Liburn Aliu: Zhvillim i qëndrueshëm në harmoni me mjedisin

Ministri i Bujqësisë, pylltarisë dhe zhvillimit rural Faton Peci: zhvillim bujqësor që përmirëson jetën rurale dhe bilancin tregtar

Ministrja e industrisë, ndërmarrësisë dhe tregtisë Rozeta Hajdari: Ndërmarrje konkurruese.

Ministrja e ekonomisë: Arta Zhvanolli , zhvillim ekonomik i qëndrueshëm përmes energjisë të pastër dhe të përballueshme

Ministri i Zhvillimit rajonal Fikrim Damka

Ministri për komunitetin dhe kthim Goran Rakiç

Top Channel